Show More

וילה במצפה דני

אחרי 16 שנים של חיים בקראוון, קיבלו מיכל וגידי הזדמנות לעבור למגורים בבית שצופה בחוצפה של שורה ראשונה לנוף מדבר. התוכנית המקורית של הבית והתנאים של הקבלן שזכה במכרז בינוי השכונה היו קשים: תקבלו בית כמו שתכננתי או שתעזבו אותי באמאשלכם. מכיוון שהזוג כבר היה למוד צפיפות החלטנו להתערב ולעשות שינויים קלים שישתלמו לו. חדר שירותים אחד ביטלנו ובתמורה הוא הסכים להזיז קיר בכמה סנטימטר - וככה הרווחנו חלל כניסה גדול במקום אסלה וסלון מרווח במקום חדר שינה גדול.
ברוח הטובה בה התקדמו העניינים גילינו שהעבודה המשותפת תהיה קלה. הזוג היפה התגלה כססגוני וסקרן וכך התאפשר לנו תכנון אקלקטי של סגנונות וחומרים תוך שימוש חוזר בריהוט הקיים מהקראוון. את החללים חיברנו באמצעות פס תאורה ארוך, חדר השירותים המיותר הפך להיות ארון קיר, וקיצור חדר הבנות איפשר לנו להגדיר את מיקומה של הספה. לא היו מגבלות צבע וסגנון, אך מה שהנחה את השניים הוא עיקרון הפנמת הנוף המדברי והכנסתו הביתה - כך הבטחנו פסטל שמשתלב עם משב רוח המדבר.

צילומים: ורד בבאי

לצפיה יש ללחוץ על אחת התמונות ולדפדף